Plastična ograda RANCH

3,06 560,53 

Zaštitna, ravno tkana ograda / Lagana i izdržljiva plastična mreža

PRIMJENA

Plastična ograda RANCH nudi brojne prednosti u usporedbi s žičanim mrežama: lagana je za postavljanje, lagana za rukovanje i otporna je na bilo kakve vremenske uvjete. Stoga je idealna za trajnu ogradu. Dostupna je u više visina i može zadovoljiti sve potrebe, kako za trajne tako i za privremene ograde. Njezina zelena boja usklađuje se s okolišem.
 • Idealna je za ograđene prostore za životinje
 • Preporučuje se za trajnu stambenu ogradu
 • Idealna i kao trajna ograda vrtova i sportskih objekata
 • Pogodna za ogradu velikih industrijskih ili stambenih zelenih površina, zahvaljujući svojoj strukturnoj i mehaničkoj čvrstoći

Ekskluzivni postupak proizvodnje njezinih niti daje TENAX RANCH ogradi najveću vlačnu čvrstoću i čini je dugotrajnom tijekom vremena. Koristi se kao trajna ograda vrtova, sportskih objekata, zelenih površina i za ograničavanje površina namijenjenih malim i srednjim psima. Mreža ima ravne i lagane niti, ali zadržava visoku čvrstoću. Inovativna je, proizvedena od 100% polipropilena; zahvaljujući molekularnoj orijentaciji niti u oba smjera (uzdužno i poprečno), nudi veliku vlačnu čvrstoću i veliku otpornost na trganje.

Prednosti

 • Role su lagane i jednostavne za rukovanje
 • Ne hrđa i otporna je na bilo kakve vremenske uvjete
 • Dugotrajna
 • Jednostavna za instalaciju
 • Lagana i vrlo otporna
 • Otporna na UV zrake

Svojstva

 • Proizvedeno od polipropilena
 • Mreža (raster): 30 × 45 mm
 • Mreža prolazi poseban postupak molekularne orijentacije niti u oba smjera
 • Boja: zelena

Upute za ugradnju

1. Označite područje za ogradu

Postavite stupove na obodne kutove. Zatim postavite vanjske stupove duž zamišljene obodne crte oko 40 cm od točke kuta i razvucite vodilicu. Vanjski stupovi pomažu da se položaj kutnog stupa učini vidljivim, čak i nakon što je uklonjen.

2. Označite položaj stupova

Uklonite kutne stupove i označite mjesta na kojima će se kopati rupe za DODATNE STUPOVE i DODATNE PODUPIRAČE za učvršćivanje pomoću krede.

3. Ugrađivanje metalnih stupova

Postavite stupove duž oboda oko 2 metra jedan od drugog. Stupovi se mogu postaviti u beton ili izravno u zemlju.

3a. Ugradnja stupova u beton

Napravite rupe u zemlji lopatom ili strojevima poput bušilica ili mini bagera, dubine otprilike 20-30 cm za širinu 20-30 cm; u rupe ulijte beton i postavite stupove dok ne dodirnete dno, provjeravajući jesu li savršeno okomiti na tlo i usklađeni s prethodno razapetim konopcem. Pričekajte da se beton potpuno osuši prije postavljanja ograde kako biste izbjegli pogrešno poravnavanje stupova prilikom postavljanja mreže.

3b. Ugrađivanje stupova u zemlju

U zemlji napravite rupe duboke približno 50 cm. Stavite stupove u zemlju, zakopajte iskopanom zemljom i sabijte.

4. Postavljanje metalnih žica presvučenih plastikom

Ojačajte ogradu provlačenjem plastificirane žice TENAX EXTRA WIRE kroz rupe na svakom stupu i pričvrstite ih na odgovarajuće zatezače žice TENAX. Ostavite središnju žicu da se slobodno kreće kako bi se pri pričvršćivanju podudarala s korakom mreže. Za svaku žicu postavite zatezače žica između stupova. Provucite svaku žicu u određeni mehanizam za zatezanje žice. Pomoću klešta ili ključa zategnite plastificirane žice.

5. Instaliranje mreže

Odmotajte mrežu duž stupova. Započnite odmotavanjem cijele mreže i privremeno je pričvrstite na stupove.

6. Pričvršćivanje mreže

Pričvrstite mrežu na žice i odgovarajuće stupove uz pomoć plastificirane TENAX EXTRA WIRE ili posebnih FIX-TIE plastičnih vezica. Povucite i dovršite instaliranje mreže, provjeravajući je li poravnata s stupovima i jesu li žice zategnute.

 

Video vodič: